Убиецът с тигана: Не е било с особена жестокост! Обжалва 20 г. затвор

Убиецът с тигана от Чокманово е бил на „свобода“ в рамките на един час. Толкова е продължило заседанието на Апелативния съд в Пловдив, заради което Слави К. е бил изведен от затвора в града под тепетата.

Припомняме, че 49-годишният родопчанин обжалва наказанието от 20 години затвор, което му бе наложена от окръжните магистрати в Смолян.

На делото в Пловдив бе изслушана новата съдебномедицинска експертиза. Защитата на Слави К. атакува присъдата в частта за „убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин“, съобщават колегите от 24smolian.

Предстои магистратите да се произнесат в рамките на месец-два.

Припомняме, че деянието бе извършено на 28 януари м.г.

Всичко се случва в къща в смолянското село Чокманово след… 8-часов алкохолен запой. Слави К. и 53-годишният Манол Р. се познавали. Във фаталния ден, за времето от 10 до 18,20 ч., те се намирали на първия етаж на къща на техен познат в с. Чокманово, където употребили алкохол. В резултата на това между тях възникнал скандал, при който Слави нанесъл удари по тялото и главата на Манол, включително и с тиган. Пострадалият е починал от нараняванията си.

49-годишният е осъждан многократно за кражби, грабеж и палеж. Присъдите му са 14.

„Ти ме натопи за онова престъпление!“. След тези думи Слави К. се нахвърлил върху приятеля си по чашка Манол и го убил след канонадата от удари.

Забравен конфликт преди години бил в основата на извършеното деяние, разкриха тогава близки до разследването.

Двамата безработни често се събирали и употребявали алкохол. В менюто им влизал дори спирт, разреден с вода.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share