Убиец на собствената си майка се размина със затвора!

Убиец на собствената си майка се размина със затвора!

Мъжът, който уби собствената си майка в кърджалийско село, се размина със затвора. 35-годишният Себахатин С. получи условна присъда от Окръжния съд в Кърджали. Той бе признат за виновен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Себахатин С. бе задържан на 6 септември 2019 година след като 60-годишната му майка постъпи в болницата с прободни рани от нож. Часове по-късно тя почина от кръвозагуба. Като извършител на деянието бе задържан синът й.

Строителният работник прерязал дясната задколянна артерия на жената. Той получи наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“. Изпълнението обаче бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

„Не съм искал да убивам майка ми, кой иска да убие майка си? Бяхме в кухнята. Аз на стола, тя на леглото. Скарахме се, аз държах ножа докато ръкомахах и без да искам я нараних. После излязох и като се върнах видях, че кърви“. Това разказа в съда в Кърджали Себахатин по време на гледането на мярката му за неотклонение през м.г.

Припомняме, че тогава магистратите наложиха гаранция в размер на 2000 лева на родопчанина. В хода на заседанието стана ясно, че той е бил съден за притежание на наркотици през 2008 година. През 2006-та пък шофьорската книжка му е била отнета. И за двете провинения е бил реабилитиран.

Според източници на 24rodopi.com, във фаталната нощ майка и син се скарали. Това станало около 2,30 часа, а Себахтин позвънил на спешния телефон 112 в 4.00 часа. 60-годишната жена почина в 13 часа в кърджалийската болница от кръвозагуба.