Убийството на 19-годишния Марин в Шумен – неизвестно защо?!

Убийството на 19-годишния Марин в Шумен – неизвестно защо?!

Убийството на ул. “Ген. Скобелев“ в събота е извършено при спонтанно спречкване между младежите. Това стана ясно на пресконференция по случая, която днес дадоха окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и директорът на Областната дирекция на полицията Ялчън Расим. Въпреки че убиецът и жертвата са шуменци, двамата са на една и съща възраст и са от ромския етнос, убиецът Мартин А. и жертвата Марин не са се познавали.

19-годишният Марин вървял по тротоара със свой 18-годишен приятел, когато срещнали Мартин. Разменили си реплики, след което убиецът извадил нож и го забил в корема на другия. След това избягал и се прибрал в дома си, пише shum.bg. Там бил намерен и задържан няколко часа по-късно. Намерен бил и ножът, с който е извършено престъплението. Пред разследващите убиецът е признал за деянието.

„Случаят беше много сложен, тъй като нямаше външни свидетели на престъплението“, каза комисар Расим. Тримата участници в инцидента са с чисти досиета и без криминални регистрации. От прокуратурата заявиха, че имат насока, но не са съвсем наясно с точните причини за конфликта между младежите.

„Предстои да се извършат още много действия. Какво точно се е случило е в процес на изясняване. Имаме рамка на поведение, но какво точно се е случило предстои да се уточни“, каза Георгиева.

Ще се направи експертиза, която ще установи дали някой от участниците в конфликта е бил под въздействие на алкохол или наркотици. Задържаният за убийството Мартин А. е без образование и не работи. Той живеел с родителите си.

Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. С прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана най-вероятно в сряда.