Убийците от Негован се скараха кой е измислил сценария за касапницата

Двамата майстори, обвинени за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, остават за постоянно в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд, който се произнесе днес по мярката на Георги Начев и Пламен Шляпашки.

Двамата отнова заявиха, че съжаляват за жестокото престъпление. Магистратите обаче решиха, че няма как да бъдат пуснати под домашен арест, защото могат да се укрият.

Единствената разлика спрямо досегашните им обяснения е кой е дал идеята за бруталното двойно убийство. Всеки твърди, че предложението е на другия. Според 39-годишният Шляпашки, Нанчев, който познава от 15 години бившия треньор, е настоял за убийството, защото бил сигурен, че в жилището на жертвите са скрити парите от продаден наскоро друг апартамент.

44-годишният Нанчев пък твърди, че изобщо не е имал такова намерение, но на Шляпашки му трябвали повече пари и затова взел пистолета и ги застрелял, без изобщо да са о обсъждали предварително.

Двамата майстори бяха задържани, докато ремонтират вила в правешкото село Джурово. Те вече признаха, че са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share