Убитата Станка била позната и на прокуратурата във Враца

Станка Марангозова, която беше разстреляна преди дни в ж.к. „Младост“ в София, е „позната“ на властите във Враца, тъй като е била разследвана за измами. Прокуратурата е душила около далавери на нейната фирма със земеделски земи, но делото не е завършило с присъда, съобщава konkurent.bg. Разработката е прехвърлена по други дела за измами на Станка в София.

Марангозова е имала фирма – дружество с ограничена отговорност, в града под Околчица, чиито управител е била. Основната дейност е била свързана с търговия и производство с незабранени от закона промишлени, хранителни и селскостопански стоки. Дружеството е имало регистрация за развиване на туризъм и комплексни туристически услуги, спедиционни и превозни сделки, външно-търговска и външно-икономическа дейност. Почти всички обаче твърдят, че фирмата на Станка се е занимавала предимно с изкупуване на земеделски земи.

Поне преди шест години и половина обаче дружеството й се изнесло от офиса си в една от сградите в центъра на Враца и не се е завръщало в града. В търговския регистър е вписан запор в полза на банка в размер на почти 165 000 лева.