Убитият в Германия българин има син първокласник

Убитият в Германия българин има син първокласник

Калоян Велков от мездренското село Люти дол е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау. 32-годишният мъж е живял в Ерлензее и е работил като тираджия.

Според леля му Калояна, на която е кръстен, той отишъл на гурбет преди около две години, защото тук му плащали малко. С него заминала и майка му Маргарита. От септември миналата година тя започнала да си вади хляба като чистачка на летище.

Лелята видяла за последно Калоян преди около половин година, когато той се прибрал в България, а тя прехвърлила колата си на брат му Мирослав, който живее в Мездра. Загиналият споделял пред своята близка, че в чужбина най-много му тежи, че не е със сина си и му е много мъчно за него. Но по думите на лелята, 7-годишният Александър отишъл при баща си през септември и е първокласник.

Съпругата на разстреляния в Ханау Хариета Колева работи в магазин „България” в железничарския град. Според близките им те били разделени. Съселяните на Калоян в Лютидол казаха, че баща му е железничар. За смъртта на сина си научил от другия си син Мирослав. Таткото отказва да разговаря с журналисти.