Уволненият заради катастрофата с бащата на президента катаджия е върнат на работа

Върховният административен съд потвърди решението на Хасковския административен съд, който отмени уволнението на автоконтрольора Митко Станков заради катастрофата с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, предаде дир.бг.

Инцидентът с Георги Радев стана на 17 август 2018 година на кръговото кръстовище между бул. „България“ и бул. „Освобождение“ в Харманли. Тогава автомобилът на Георги Радев се сблъска с електрическа триколка, управлявана от 81-годишния Стефан Тодоров, който пострада.

За произшествието, което не бе оповестено от МВР, се разбра седмица по- късно, след изтичане на видеозаписи в интернет. По разпореждане на тогавашния вътрешен министър по случая бе назначена вътрешна проверка, която завърши с един уволнен – именно Митко Станков и няколко наказани полицаи от Харманли. А на бащата на президента бе съставен акт за това, че не е пропуснал движещото се в кръговото превозно средство.

През април т.г. обаче административните магистрати в Хасково отмениха заповедта за уволнение на катаджията като незаконосъобразна. Според съда, не всички действия и бездействия при обслужване на въпросната катастрофа са извършени от Станков. Така Областната дирекция на МВР в Хасково трябва да му плати 1000 лева за разноски по делото.

Решението, което е от 23 декември, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share