Удавена на плажа в Созопол стана петата жертва за седмица

Черната серия с удавени по южното черноморие продължава. Поредната трагедия се разигра в днес на плажа в Созопол. Жена на средна възраст се е удавила в бурното море, на метри от брега. Туристи забелязали около обяд тялото й в плитчините и подали сигнал в полицията.

Никой не е видял кога и как се е случило поредното нещастие. Тялото на туристката е откарано за аутопсия в бургаската болница, потвърдиха от там. Не е изключено жената да е била повалена внезапноо от масивен инфаркт, но причините за смъртта й ще станат ясни едва след аутопсията. Полицията пък работи по установяване на самоличността на жертвата.

Спасители отново бият тревога и предупреждават, че морето в момента е изключително опасно. С последният фатален инцидент, черната статистика сочи, че за изминалата седмица по южното черноморие са се удавили общо петима души. Инцидентите са станали на различни плажове.

Само преди три дни 63-годишен чешки турист се удави на плажа в Поморие. Ден по-рано се разигра страховита трагедия на плаж „Липите“ край Синеморец. Морето погълна там дете и баща му, докато се опитвал да го спаси. Преди седмица пък 15-годишен младеж загуби живота си в Царево. Той се удави след фатален скок от скалите под кръста, който е един от символите на града.

В пълвите дни на септември по цялото южно черноморие има опасни подводни течения и мъртво вълнение. Друга опасност са бурните вълни по това време на сезона. Изминалият сезон беше белязан с много трагични инциденти, повечето от които станаха на неохраняеми плажове или в извънработното време на спасителите.

От началото на септември всички ивици са с намален брой спасители, а след 15-ти ще останат да дежурят само мобилни двойки.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share