Удариха група, карала българки да проституират в Германия

ГДБОП и Специализираната прокуратура неутрализираха група за трафик на жени и склоняване към проституция в Германия и Австрия. Задържани са 4 лица, на които са повдигнати обвинения, обяви прокурор Димитър Петров.

Сутеньорите са действали по две схеми. При едната са използвали скъпоструващи автомобили, заговаряли са момичета на морето, симулирани са чувства, а момичетата са извеждани в Германия и са принуждавани да проституират. При втория случай при случаен сексуален акт са се правили записи и момичетата са изнудвани, като са карани да извършват сексуални услуги срещу пари.

В рамките на операцията са иззети големи количества пари и банкови карти. Групата е генерирала големи суми от престъпната си дейност, които са били изпращани към страната ни с преводи от Германия и Австрия. Иззети са 500 000 лева.

Работата по тази група е започнала през месец юни тази година. Лицата са водили луксозен начин на живот, добави шефът на ГДБОП комисар Ивайло Спиридонов.

Иззети са осем нови автомобила на стойност над 1,5 млн. лева. Това е поредната успешна реализация на ГДБОП и прокуратурата, изтъкна той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share