Удариха контрабанда на цигари за 3 милиона, трима арестувани

Удариха контрабанда на цигари за 3 милиона, трима арестувани

Антимафито и митничари удариха склад за нелегални цигари в столичния район „Искър“. Намерените над 8 000 000 къса без бандероли са щели да ощетят хазната с над три милиона лева. При акцията са арестувани трима души.

На 4 октомври служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съвместно с антимафиоти и служители на отдел „Митнически режим, парична данъчна и осигурителна система“ извършват проверка на товарен автомобил, паркиран пред склад в район „Искър“.

В камиона са открити 730 мастербокса (7 300 000 къса) цигари от марката „COOPER“ без бандерол за платен акциз. При последвала проверка в склада, пред който е бил паркиран камионът, вътре са открити още 73 мастербокса (730 000 къса) от нелегалните тютюневи изделия.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в София. Повдигнати са обвинения на трима души. Общото количество на задържаните нелегални цигари е 803 мастербокса или 8030000 къса цигари. Предотвратената щета за бюджета възлиза на 3 011 250 лв.