Удар! ГДБОП и ДЕА заловиха 650 кила хероин в Сливен

Удар! ГДБОП и ДЕА заловиха 650 кила хероин в Сливен

Около 650 кг хероин за 25 милиона лева са заловени при спецоперация на ГДБОП в промишлена зона в Сливен. Дрогата е била открита в склад.

Хероинът е импрегниран в мрамор. Има задържани чужди граждани. Наркотикът е бил предназначен за Западна Европа, защото българският пазар не може да поеме такова количество хероин.

ГДБОП е хванала извършителите в момент, в който са трошали плочите, за да изкарат наркотика.

Акцията е съвместна с международни партньори на страната ни. По неофициална информация става дума за ДЕА – американската служба за борба с наркотиците.

Акцията срещу трафика на наркотици е била проведена от спецпрокуратурата и ГДБОП. В момента в Сливен текат огледи, ще се изчислява точното количество наркотици. Очаква се то да бъде около 650 килограма.

Кървави разправи с много трупове се очакват заради двете огромни пратки хероин, които бяха заловени у нас в рамките само на 3 дни. Първо бяха спипани 700 кг от най-смъртоносната дрога, след което днес стана ясно, че в Сливен са хванати още 500 кг.

Предполага се, че и двата случая дрогата е тръгнала от наркобосове в екзотични държави, в които лъвовете се разхождат сред хората. Все още родните магистрати не са установили, че стана дума за един и същ разпространител. Изчислено е обаче, че загубите от двата удара са за близо 80 млн.лева.

Със сигурност става дума за много добре организирана световна група за наркотрафик, като шефовете били по-силни и от италианската мафия. За тези изгубени пари, ще отидат много човешки животи, категорични са криминалистите.

Информацията за двете акции се пази в пълна секретност, но наркобосовете със сигурност вече знаят откъде е протекла информация към службите.