Ужасно! Откриха изчезналия дядо Петър, захвърлен гол и измъчван

Ужасно! Откриха изчезналия дядо Петър, захвърлен гол и измъчван

След няколкодневно издирване 80-годишният дядо Петър Лалов от врачанското село Търнак е намерен в окаяно състояние на десетки километри от дома му. Възрастният мъж бил захвърлен на палета в стопански двор в плевенското село Девенци.

Старецът бил само по слипове, пълни с кал и трева, разказват близките му. От мястото той е закаран с линейка до най-близката болница. След преглед лекарите го изписали за домашно лечение като предписали системи и инжекции. Дядото обаче още не може да дойде на себе си. Непрекъснато бълнува и си дърпа дрехите. Заради лошото му здравословно и психическо състояние и заради раните по тялото му, роднините предполагат, че с дядо Петър някой се е гаврил и го е измъчвал. Затова те настояват полицията да разследва какво се случило с него, докато е бил в неизвестност.

Пенсионерът излязъл с колело от дома си на 16 юни. Отишъл да купи хляб, след което тръгнал към градината си. Последно възрастният мъж е забелязан към 14 часа на кръстовището за Кнежа. Бил с колелото си. Привечер близките му се притеснили, че още не се е върнал от градината и започнали да го търсят. С помощта на хора от селото пребродили землището на селото, но не го намерили.

Притеснени, роднините му се обърнали за помощ към органите на реда и качили в социалните мрежи призив, който го е виждал да им пише. Благодарни са за старанието на полицаите от село Койнаре, които много помогнали в издирването. Но загадката какво се е случило с дядо Петър до деня, в който е намерен в безпомощно състояние, си остава.