Ужасяващ инцидент на спирка по тъмна доба в центъра на София

Ужасяващ инцидент на спирка по тъмна доба в центъра на София

50-годишна жена е в тежко състояние, след като е блъсната от автомобил на бул. „Мария Луиза“ в района на Лъвов мост, съобщава „Фокус“, позовавайки се на говорителя на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска.

„В 5.56 часа тази сутрин е получен сигнал за блъсната жена от лек автомобил на трамвайната спирка на бул. „Мария Луиза“ на Лъвов мост. В 6.03 ч. на седмата минута линейката е на място. На място е установена около 50-годишна неизвестна жена. Откарана е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в много тежко състояние в противошокова зала.

Жената има тежка черепно-мозъчна травма и съмнение за фрактура на гръбначния стълб. Това е поредният тежък инцидент с пешеходец в София. В тази връзка МВР започна нова масова акция за контрол по пътищата. Очаква се също така от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата да обявят мерки по повод последните пътни инциденти с деца.

Късно в петък в град Нови Искър близо до жп прелез лека кола блъсна 8-годишно дете, което е в болница в тежко състояние. На софийския булевард „Никола Вапцаров“ пък джип блъсна две момичета и едното от тях почина на път за болницата, а другото е в „Пирогов“ с травми.