Ужас в „Люлин“! Мъж с нож преследва жители на квартала, играе различни роли

Ужас в „Люлин“! Мъж с нож преследва жители на квартала, играе различни роли

Въоръжен с нож преследва жители на столичния квартал „Люлин“. Само за една нощ, нападнатите от него, са около четирима. Преди време негови съседи се оплакаха, че той се разхожда с газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз. След оплакването мъжът беше настанен в психиатрия, но днес отново е вкъщи, очевидно без да пие лекарствата си.

Съседи разказват, че мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-то РПУ.

„Разказаха, че през нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма средства. Блокът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също”, сподели пред Нова тв съсед.

В края на ноември 2019 година мъжът е диагностициран с шизофрения и е настанен в психиатрия за три месеца, но след това отново е пуснат. Съседи разказват, че влиза в различни образи – на барета, охранител и други. За мъжа се грижи леля му, тъй като баща му и брат му отказват да поемат отговорност. Съседите му пък вече се намират в безизходица, многократно са подавали жалби, но без решение.