Ужас на пътя: Клошар ляга пред колите

Ужас на пътя: Клошар ляга пред колите

Клошар ляга умишлено пред автомобили в центъра на Велико Търново, алармират местни шофьори. За „акциите” си кандидат самоубиецът избира тъмната част рано привечер и предизвиква страх и ужас сред водачите на превозните средства.

„Днес малко след 18 ч. се качвах от автогара юг към центъра. Беше тъмно, а трафикът беше силен. И на горната пешеходна пътека до автокъщата гледам един мъж, млад на вид, брадясал и облечен в дрипи. Застана в началото на пътеката, скрит зад паркирала кола. После бавно и спокойно си коленичи и си легна по корем на пътя, пред колите. Аз му извиках: ‘Какво правиш бе’ и тръгнах към него.

Една кола спря, преди да го прегази. А той стана и застана прав до кошовете. Тъкмо тръгнах да набирам тел. 112 и се появи патрулна полицейска кола, която спрях. Казах им какво става, той и пред тях мълчи и седи като пън. Видимо не бе пиян, нито неадекватен, и не смятам че беше самоубиец а бомбаджия. Май го прибраха към районното. Много внимавайте като карате”, пише във Фейсбук Форката Иванов.

Новината за лежащия на пътя бездомник предизвика различни реакции сред хората в социалната мрежа. Някои от тях предполагаха, че мъжът най-вероятно е искал да се самоубие, а други че е бил пиян и не е разбирал какво прави. Имаше и такива, които предполагаха, че може с постъпката си клошарят да се е опитвал да изнудва шофорите за пари. И това тяхно предположение изобщо не е лишено от смисъл.

Преди години в Неапол, Италия, публикува информация за българин и албанец, които в комбина рекетирали водачите там, като единият се хвърлял под преминаващите автомобили, а съучастникът му обяснявал, че е свидетел и ще свидетелства в съда. За да се отърват от наглеците местните водачи се разделяли със суми между 50 и 100 евро, за да не бъдат разкарвани по съдилищата и да си имат неприятности с изнудвачите от Балканите.