Ужас! 6 жертви и много ранени при катастрофата на магистрала „Тракия“

Ужас! 6 жертви и много ранени при катастрофата на магистрала „Тракия“

Има жертви и ранени при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Както вече съобщиме, тежка катастрофа с много жертви стана на магистрала „Тракия“ в района на 160-ти километър край село Оризово в област Стара Загора. По данни на областният управител на Стара Загора Гергана Микова жертвите са шест, включително и шофьорът на ТИР-а.

Инцидентът е станал около 17,30 часа, когато по неизвестни засега причини турски ТИР е загубил управление, прегазил е мантинелите и се е преобърнал в насрещното движение, помитайки идващите коли. След това е пламнал.

Според очевидци камионът се е забил последователно в поне три автомобила пътуващи в посока София. При удара предната част на ТИР-а се възпламенила. Има жертви и ранени. На място са служители на полицията, пожарната и спешна помощ. Все още не са ясни причините за инцидента обясни говорителят на полицията в Стара Загора Ивелин Иванов.

Няколко километра е вече образувалата се колона от автомобили на магистрала „Тракия“. Движението се отбива по обходен маршрут през Плодовитово в посока София. В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.

Хора останали в задръстването сигнализираха също, че изнервени от дългото чакане шофьори са обърнали колите си и са пътували в аварийната лента. Това обаче е затруднило придвижването на линейките и извозването на пострадалите. Предстои да стане ясно точно колко са те и какво е състоянието им.