Улична свада завърши със строшен череп на 24-годишен

Улична свада завърши със строшен череп на 24-годишен

Свада, започнала на една от уличките в новозагорското село Млекарево завърши с потрошен череп на 24-годишен мъж. Той по спешност е бил откаран до хирургичното отделение на сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Инцидентът е станал в неделя. Сигналът за пострадалия е подаден от спешния медицински център. Състоянието на пострадалия Димитър Димитров е тежко, но стабилно, коментираха от лечебното заведение.

Образувано е досъдебно производство, за 24 часа по закона за МВР е задържан предполагаемият извършител, 25-годишният Кольо Димитров. Двамата млади мъже се познавали като съселяни, но нищо не предполагало подобна развръзка по време на следполунощната им среща, коментираха местните жители.

По думите им пострадалият е бил под сериозно влияние на голямото количество изпит алкохол по време на рожден ден, където бил заедно с група свои приятели. Млекаревци не изключват да е употребил и дрога, защото се държал изключително арогантно при случайната среща с другите младежи и без никаква видима причина започнал да ругае и обижда с година по-големия от него Кольо.

В процес на изясняване е както поводът за сбиването, така и оръдието на престъплението, което не е намерено при сутрешния оглед. От село Млекарево описват задържания като спокоен и уравновесен, с постоянна месторабота и без някакви криминални прояви до момента за разлика от Димитър, от когото близките му били вдигнали ръце. Селото е сред най-многолюдните в новозагорско. Там живеят близо 600 души, ромите се броят на пръсти, били едва двадесетина души.