Ученици задържали шофьора-беглец в Стара Загора

Ученици задържали шофьора-беглец в Стара Загора

Ученици са задържали 28-годишния мъж, който предизвика тежка катастрофа между кола и мотор в Стара Загора. Шофьорът избяга от местопроизшествието, след като блъсна моторист, а той помете пешеходци на тротоара. В този момент Григор бил в района на инцидента.

„Когато минавах видях познати, които ми казаха какво се е случило. Отидохме до колата и видях, че ми е много позната и звъннах на Радослав да го питам и на него дали му е позната“, разказа Григор пред Bulgaria ON AIR.

Така се оказва, че Радослав познава първия собственик на автомобила и по тази начин момчетата успели да проследят на кого е продадена колата сега.

„Така се свързах с втория собственик и оттам разбрах номера на последния собственик на колата. Казаха ми, че преди 3 седмици е била прехвърлена колата“, допълва Радослав.

Момчетата предали на полицията номера на шофьора-беглец и после решили да се свържат с него. Той им казал къде се намира веднага тръгнали към мястото, което им посочил.

„Имаше малко разигравка с него, но не беше трудно да го открием. Когато имаме мотивация, че ще хванем някой извършител, който е направил нещо лошо, няма какво друго да направим, освен да действаме“, добави Григор.

Когато го заловили, изчакали идването на полицията. За героичната си постъпка учениците ще бъдат наградени. „Постъпката на млади хора е достойна за уважение дори за награда. МВР ще се постарае да им осигури такава. Радвам се, че в нашия град растат такива млади достойни хора“, заяви старши комисар Николай Колев.

Момчетата обаче не се чувстват герои и смятат, че всеки би трябвало да реагира така. Съдът остави шофьора в ареста. След тежката катастрофа 42-годишният моторист загина, а 16-годишна пешеходка е с опасност за живота.

Прокуратурата в Стара Загора протестира и домашния арест на 18-годишния шофьор, помел три жени на кръгово кръстовище в града. Инцидентът стана на ул. „Христина Морфова“, като най-тежко пострада 23-годишна, която е с ампутиран крак.

От районната прокуратура съобщиха, че смятат, че при налагането на по-лека мярка съдът не е взел предвид всички факти и обстоятелства по делото, както и по-високата степен на обществена опасност на извършеното деяние.

Освен това, само за четирите месеца, откакто младежът има книжка, е направил няколко нарушения на пътя.

Междувременно протестите на граждани в града продължават. Те настояват истината около катастрофата да излезе наяве.