ФБР дава 250 хил. долара за информация за Ружа Игнатова

ФБР дава 250 хил. долара за информация за Ружа Игнатова

ФБР вече предлага до 250 000 долара за информация, която ще доведе до ареста на десетте най-търсени бегълци, обявиха от Федералното бюро. Сред тях единствената жена е българката Ружа Игнатова, създателка на пирамидата „One Coin“.

Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция.

Игнатова се издирва за прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $ 4 млрд.

ФБР започна да публикува списъка си с десетте най-издирвани бегълци през март 1950 г. Първият човек, посочен в списъка през 1950 г., е Томас Холдън, издирван за убийството на жена си, нейния брат и нейния доведен брат. Той е арестуван през 1961 г. в Орегон, след като ФБР получава сигнал от гражданин, който е прочел статия за Холдън във вестник The Oregonian.

През годините ФБР е заловило или локализирало 494 бегълци в списъка на десетте най-издирвани бегълци. 163 са заловени като пряк резултат от сътрудничеството на гражданите. Само през последните пет години ФБР е заловило осем бегълци от списъка, последно Майкъл Джеймс Прат и Хосе Родолфо Виляреал-Ернандес.