Фейсбук прецака с 3 бона селски дрифтаджия

Фейсбук прецака с 3 бона селски дрифтаджия

Фейсбук прецака с 3000 лева дрифтаджия, решил да прави показно пред кметството в чепеларско село. Младият мъж бил с приятели в центъра на населеното място. Той се качил на автомобила си, дал газ, завъртял гуми и целенасочено извел превозното средство извън контрол. Направил демонстративни рискови маневри с автомобила, завъртайки го няколко пъти на 360 градуса. Всичко това пък било снимано с телефони от страна на аверите на дрифтаджията. При едно от завъртанията колата доближила опасно дори един от снимащите.

Няколко дни по-късно клипчето било пуснато в социалните мрежи. И докато дрифтаджията от село събирал лайкове, на публикацията попаднал и полицейски служител. Вследствие на това, водачът бил издирен и повикан в Районното управление на полицията в Чепеларе, пише 24smolian. Клипът бил иззет от снимащия, а шофьорът получил солидна глоба по Закона за движение по пътищата. Опасното шофиране му коства 3000 лева. Наказателното постановление пък бе потвърдено и от съда в Чепеларе.

Набъбва вече броят на глобите за подобни изпълнения от страна на млади водачи в региона. Няколко „състезатели“ бяха наказани в Смолян с по 3000 лева. Едни от тях си правели гонки в тунела, други по „товарната магистрала“. Трети пък въртели гуми по време на баловете, пред погледа на полицаи. В по-голямата си част нарушителите биват хващани и наказвани именно след публикуване на клипове в социалните мрежи.