Фермера, Козата, Шмаркан, Юнгата… Над 30 наркодилъри, най-малкият на 15 години!

Фермера, Козата, Шмаркан, Юнгата… Над 30 наркодилъри, най-малкият на 15 години!

Фермера, Козата, Шмаркан, Юнгата, Шмъркозавъра, Малката тръба, Дон Чичи… Част от прякорите на наркодилърите, които оперират в Източните Родопи. Над 30 са продавачите на дрога в областния град Кърджали, установило разследване на „Родопи voice“. Най-младият пък е на около 15 години, от квартал „Студен кладенец“.

„Плюс мешетата от малките населени места в Кърджалийско и Смолянско, броят им вероятно ще стане трицифрено число. Това са дилъри от най-ниско ниво. Няма нито един голям играч от тях. Някои разчитат на собствена продукция-плантации по затънтени села. Други внасят от Хасково и Пловдив. Но тук говорим за марихуана. Синтетиката е 100% внос“, споделят пред екипа ни отлично запознати източници.

„Много са задружни. Прехвърлят си дори клиенти, когато свърши материалът. Какъв оборот въртят е трудно да се посочи, но не е много. Ниско ниво са“, допълват информаторите ни.

Един от най-големите играчи в Родопите към момента е в затвора след успешна акция на полицията в Пловдив, след сделка, в която бе пратил към пазара десетки грамове амфетамин, пико и 4700 таблетки екстази.

„Много хлапета се подхлъзват по легендата за многото пари, но после изгарят. Пресен случай е за пишлегар, който бе спипан на два пъти с по около кило канабис. Каквито и протекции да има, свършен е“, посочват още източниците ни, намеквайки и за „чадър“ над наркоразпространението в региона.