Финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството на Гривнев

Финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството на Гривнев

Задържаните за убийството на смолянчанина Георги Гривнев вече излежават присъди в затвора. Двамата мъже получиха ефективни наказания за извършен грабеж в Пловдив буквално часове след като са убили 41-годишния жител на Смолян, съобщава „Родопи voice“, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Разследването срещу килърите пък е към своя край. Вече са готови съдебнопсихиатричната и психологическа експертизи, посочиха пред наш екип от Прокуратурата в Смолян. Най-вероятно в началото на следващата година в съда ще бъде внесен и обвинителният акт.

Припомняме, че за убийството на 41-годишния рецидивист бяха задържани В.Т. от Смолян и М.Т. от Раковски. Жертвата излязла от затвора на 28 март т.г.. Същата вечер е бил убит. Физическият извършител според разследващите е именно В.Т.

Жертвата починала от задушаване след счупване на подезичната кост. М.Т. действал като помагач. Убийството било извършено в Смолян. Трупът пък бе открит в гориста местност на няколко километра от града. На тялото попаднали гъбари на 15 април. Силно разложеният труп, чието лице било обезобразено от животни, затрудни разкриването на самоличността.

В рамките на 24 часа пък стана ясно, че това е 41-годишният рецидивист Георги Г. Мъжът имал 17 присъди за кражби. Соченият за физически извършител на деянието В.Т. имал няколко присъди за кражби и грабежи, както и за опит да убийство.

Още докато бил на 17 години, той пробвал да отрови свой съученик в Бойчиновци, слагайки му сода каустик в супата. В.Т. за последно лежал в затворническото общежитие в Смолян заедно с жертвата. Предполага се, че финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството.