Фиркан с 3,40 промила блъсна на тротоар възрастна жена

Пиян шофьор с 3,40 промила концентрация на алкохол в кръвта се е качил на тротоара с колата си е и блъснал 74-годишна жена. Инцидентът е станал в пазарджишкото село Овчеполци в събота вечерта. Лек автомобил «ВАЗ» с водач К.Б.- 41г- от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си.

Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. от село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на «Пътна полиция» тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол.

Той е задържан в ареста на пазарджишкото полицейско управление.Десетки административни нарушения и престъпления извършени от водачи са установени по време на провеждащата се акция на полицията по контрол на пътното движение в областта през почивните дни. Акцията обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове.

Специализираната полицейска операция обхваща територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включении екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.

Установени са водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.