Форд се размаза в BMW Х5 във Враца, линейка лети към болницата

Форд се размаза в BMW Х5 във Враца, линейка лети към болницата

Катастрофа с джип БМВ Х5 е станала преди минути във Враца, предава BulNews. Инцидентът е до депото на тролеите, при бл. 34 в ж.к. „Дъбника“. Ударили са се баварец и лек автомобил „Форд Фокус“ с врачански регистрации, като и двете возила са пътували в посока КАТ.

Водачът на „Форд“-а разказа пред наш репортер, че до сблъсъка се е стигнало след като колегата му с БМВ-то, който пътувал пред него, спрял внезапно. Човекът набил спирачки, за да избегне удара, но не успял да реагира заради малката дистанция и мократа пътна настилка, и се забил в задната част на джипа.

Зад волана на БМВ-то бил около 30-годишен мъж, който се возел сам в него, а „Форд“-ът е управляван от около 40-годишен шофьор, с който са пътували дете и три жени.

Вследствие на инцидента е пострадала възрастна жена на около 70 години, която бе откарана в съзнание към Спешното. За щастие останалите пътници са се разминали само с уплах и нямат сериозни наранявания.

И по двете возила има значителни материални щети, като по-сериозни са по „Форд“-а, чиято предна част е размазана от силния сблъсък.

На мястото има патрул на полицията, който работи по изясняването на случая.

Пътуващите да се движат с повишено внимание, тъй като движението е затруднено и в двете ленти има много разпилени части от колите. Не липсват и любопитни шофьори, които намаляват скоростта, за да видят какво е станало и създават предпоставка за нов инцидент.