Фотоалбум от човешка кожа открит на пазар в Полша

Нацистки фотоалбум, който е направен от кожата и косата на жертвите в нацистки лагер на смъртта от времето на Втората световна война, е открит на пазар на антики в Полша.

Албумът е бил изложен за продажба на пазара, където е открит от колекционер, който забелязал, че корицата има “татуировка, човешка коса и мирише лошо”, предаде БГНЕС.

Колекционерът веднага е занесъл лбума в Мемориалния музей в Аушвиц за анализ. Експертите на музея изследвали корицата и подвързията на албума. Проверката установила, че албумът е направен от кожата на затворници, убити в концентрационния лагер Бухенвалд в Германия. Според експертите, това е „безспорно доказателство за престъпление срещу човечеството“.

Бухенвалд е първият концентрационен лагер на Адолф Хитлер, създаден през 1937 г. и известен със своите екзекуции, експерименти, ужасни условия и извратеността на охраната там. Едно от тези лица е Илзе Кох, популярна сред затворниците като „Кучката на Бухенвалд“.

За Илзе Кох – съпруга на коменданта на лагера Карл-Ото Кох се твърди, че е убивала затворници с интересни татуировки, а по-късно кожите им са превръщани в предмети за интериорен дизайн, включително книги, албуми, покривки за маса и абажури. Палците са използвани като превключватели за осветление.

Оцелелите от Бухенвалд разказват, че Кох е помагала на д-р Ерих Вагнер да събере човешка кожа за докторската си дисертация.. Вагнер използва около 100 уникални кожи за проектиране на подаръци. Той се самоубива, след като е заловен от американските войски. Илзе Кох е арестувана и осъдена на доживотен затвор, а през 1967 г. е самоубива в килията си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share