Хванати с 1 кг хероин, кодирали стоката като „ракия“ и „краставици“

Арестуваните мъж и жена с над 1 кг хероин на разклон за Съединение, застанаха пред магистратите в Окръжен съд в Пловдив. Димчо Стоилов е на 57 години и работи като консултант в частна фирма, а 48-годишната Цветанка Дутова е застрахователен брокер.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка спрямо двамата. Спрямо тях са повдигнати обвинения за съучастие, които са тежки и умишлени. Криминална полиция са претърсили множество адреси и коли, в които са намерени пушки и дрога. На 16 февруари, двамата са спрени край Съединение. В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. Стойността на дрогата е по 50 лева на грам, но стойността може да се увеличи след експертизата.

В портфейла на Цветанка е намерен хероин. В апартамент в Кючук Париж е отркита везна, със следи от хероин. 3,26 грама, пък е намереният хероин в другата кола. Дрогата е взета при сделка, ден по рано в София. Цветанка има разрешителни за пушките, намерени в Съединение. Те обаче не били в каси, а в колата и апартамента й. Това заяви прокурор Георгиева. Тя добави, че има опасност двамата да се укрият и да извършат ново престъпление. Тя квалифицира деянието като висока обществена опасност. Оказва се, че Стоилов поел изцяло вината за дрогата, но прокурор Георгиева представи СРС-та.

„Стоката е била завоалирана с думите „ракия“ и „краставици“. „Колата има и по-нов модел“ е част от разговорите за сделката.

„Лицето от разговорите предава поздрави на Дутова, като я нарича шефката и иска да се бутне цената. В чантата на Цветанка е намерен същият хероин, но в малък грамаж“, каза още прокурорът.

Пред 2008 година Стоилов е бил съден за предоставяне на помещения с развратна цел и за причиняване на телесна повреда. Според справка през 2014 година е обявен за издирване от Интерпол Турция за кражби от банки.

Двамата живеят заедно в Кючук Париж, макар че имат други адреси. Искането на прокуратурата се оказа неоснователно за защитниците.

„Той е съдействал, признава вина. Спорни са обстоятелствата. Няма преки доказателства, че дрогата е за продажба“, разказа адвокатът на Стоилов.

Според него, няма доказателства, че двамата са продавали. Оспорени бяха и данните от СРС-тата.

„Как е разбра, че ракията или краставиците са наркотици. Може да е и червен живак или наистина ракия“, каза още адвокатът.

„Внушава се, че са действали като група. Цветанка издържа семейството си, няма мотив, а участва в дейността на Димчо. Те са заедно от скоро. Тя е с безупречна репутация, застрахователен агент. Имотът на бул. „Александър Стамболийски“ е на Димчо, не са на квартира. Няма как да се укрие“, заяви още адвокатът.

4 години и 1 месец е била последната присъда на Димчо, изминали са 10 години и това го прави реабилитиран.

„Цветанка няма нищо общо. Пакетчето е мое, портмонето също. Сложих го в нейната чанта. Тя си има бизнес. Нямаше да е с мен, ако знаеше с какво се занимавам. Имаме навик да събираме боклука в колата. Тя не знаеше, че има дрога в колата. Виновен съм, но тя е невинна“, каза Димчо пред съда.

„Не спорим, че в краката й са били наркотиците или че портфейла на Димчо е в чантата й. До там, други доказателства няма“, каза адвокатът на Цветанка Дутова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share