Хванаха старозагорски доктор с почти 2 промила зад волана

5-месечна условна присъда с 3-годишен отлагателен срок постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо известен лекар-анестезиолог, който бил хванат да шофира личния си автомобил „Нисан Примера“ под влияние на немалко изпит алкохол.

Д-р И.Г. е бил спрян за проверка на 6 март около 19,00 часа на улица „Васил Левски“. Полевият уред установил 1,77 промила алкохолна концентрация в издишания въздух, след което се наложило задържането на 56-годишни висшист в РУ „Полиция“ за едно денонощие.

Размерът на наказанието е в резултат на одобрено от съда споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. За срок от 6 месеца е отнето свидетелството за правоуправление на МПС.

„Престъплението, предмет на делото се явява изолирано явление в живота на подсъдимия. Същия до момента няма извършени други противообществени прояви, не е осъждан, а видно от справката за нарушител няма допускани други подобни нарушения на ЗДП и ППЗДП.

Вземайки предвид посочените обстоятелства, проявената критичност към извършеното деяние както и процесуалното му поведение съдът приема, че така предложението наказание напълно съответства на целите на чл.36 НК и същото не противоречи на закона и морала, наказанието се явява и съответно на извършеното деяние.“, пише в протокола от заседанието от 8 юни.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share