Хванаха таксиджия в София да кара без книжка

Хванаха таксиджия в София да кара без книжка

Служители на столичното Първо РУ задържаха 35–годишен за подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази сутрин, малко след 5 часа, в района на бул. „Васил Левски“ служители на столичното Първо РУ спрели за проверка таксиметров автомобил. Той бил с включени залени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания. Водачът, 35-годишен, не представил валидно българско свидетелство за управление. Проверка установила, че той никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на светлоотразителна жилетка на полицейския служител банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лева. Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева. Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, след изтичането ѝ, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.