Хванаха 80-годишна баба с дрога – по време на карантината

Полицията задържа възрастна жителка на испанската община Вилафранка, която е нарушила карантината и е открила наркотици в нея. Това съобщи The Olive Press. Служителите на реда спрели 80-годишна пенсионерка, докато тя вървяла по улицата и я попитали защо не е вкъщи по време на карантината.

Испанката отговорила, че бърза, за да занесе наркотици на внучката си. По време на претърсването у нарушителката били намерени три малки торбички, съдържащи забранени вещества. Полицията повдигна обвинение срещу пенсионерката за нарушение на карантината и притежание на наркотици.

По време на претърсването испанката вдигнала полата си и извикала: „Вижте тук, ако искате!“ Говорител на полицията заяви, че на старата жена не са й открити психически проблеми, които биха могли да обяснят нейното поведение.

По-рано беше съобщено, че в испанския град Барселона са задържали лица, планиращи да организират оргия по време на карантинни мерки, въведени от испанските власти за борба с епидемията от коронавирусна инфекция. Когато полицаите позвънили на звънеца, те били сбъркани с нови членове на оргията и били поканени вътре.