Хората от Калековец събират подписка, искат легнал полицай на опасния завой

Легнал полицай да бъде поставен на опасния завой, където тази сутрин 21-годишен пиян младеж с БМВ блъсна две коли и се заби в електрически стълб. За това настояват жителите на пловдивското село Калековец. „Отдавна събираме подписка и алармираме, че на този завой се влиза с поне 100 км. Пълно безхаберие от страна на всички институции за поставяне на легнали полицаи, никой не ни обърна внимание”, обясниха хората от селото.

Те разказват, че това не е първият инцидент тук. Преди време млад мъж не е успял да вземе завоя и се е качил на отсрещния тротоар. „Трябва ли да се случи най-лошото, някой да пострада, за да се вземат мерки”, питат те.

Собствениците на двете потрошени коли – Порше Кайен и ДЕУ Матиз, са притеснени заради щетите, но се радват, че няма пострадали хора, пише Traffic News.

Всички в селото са възхитени от реакцията Краси Георгиев, който е оказал първа помощ на пострадалия. „Той и аз не сме герои, а хора. Повярвайте ми, първоначалната гледка – да разбереш колко хора са, живи ли са, колата по таван, крака стърчат, беше ужасно. И въпреки всичко, този пиян шофьор, ако оживее, дано има правосъдие си поучи заслуженото, защото не ми се мисли, ако имаше невинни жертви от неговата постъпка”, коментира и Мария Георгиева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share