Хотелиер зад решетките за 72 часа, държал над половин кило амфетамин

Кърджалийският хотелиер, който бе задържан онзи ден, е съхранявал с цел продажба 571 грама амфетамин, съобщи 24rodopi.com. Три часа е продължила спецакцията в Кърджали срещу собственика на един от най-емблематичните хотели в областния град. Претърсени са били домът и офисът му.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали в РУ-Кърджали при ОД на МВР-Кърджали, се е провело разследване срещу Х.М., на 54 г., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

С постановление на разследващия орган Х.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 11.06.2020 г., в гр.Кърджали, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 517 грама амфетамин.

С постановление на наблюдаващия прокурор, от 12.06.2020 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

Извършени са претърсвания и изземване, проведени са разпити на свидетели, предстои назначаването на съдебна физико-химична експертиза, която да установи вида на приобщено веществено доказателство, което е тествано с наркополеви тест, реагирал на амфетамин.