Христо купил ножа предния ден, защото Цеци го заплашвал

Убийството в Слънчев бряг не е умишлено, а вследствие на провокация. Обвинението трябва да бъде преквалифицирано. Това каза пред Флагман.бг служебният адвокат на 38-годишния Христо Димитров – Георги Георгиев. Той разкри подробности пред наш екип.

По негови твърдения Христо е купил 21-сантиметровия нож предния ден, за да се защити, тъй като получавал заплахи от Цветелин Якимов. От записите на видеокамерите в района пък ставало ясно, че именно Цеци го провокирал, а след това е избухнал скандала между двамата.

„Онзи бил по-голям от него, наскачал, не взел ножа да го убива, а да се отбранява. Пострадалият не е намушкан в сърцето, а в областта на корема, починал е от загуба на кръв. На записите се вижда, че след удара той върви, движи се. Съблича си тениската, а после ляга на земята“, каза адв. Георгиев.

„Искаме преквалифицране на члена на обвинението – от 115 на 118 – за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години“, обясни още защитата.

Официално Ивет (на малката снимка) имала връзка с ревнивеца Христо, но се срещала и с убития Цеци. „Това момиче е било ключът на загадката“, каза още адвокатът, без да уточнява какво точно има предвид.

Източници на Флагман.бг разкриха, че ябълката на раздора между двамата противници са станали 50 лв., които убиецът Христо дал на любимата си предишния ден.

„Той й дал тези 50 лв., за да има джобни. Но на следващия ден любовникът Цеци се оплакал, че му трябват пари, тя извадила тези от Христо и му ги дала. Ревнивецът видял за какво иде реч, оттам избухнала войната“, разказаха още запознати.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share