Христо Монов, бащата на Андрей: Определението за Полфрийман е позор

Съдиите се покриха след този позор. Постановеният акт е срам за българското национално самочувствие. Решението е в нарушение на закона. Това заяви Христо Монов, баща на Андрей, жертва на Джок Полфрийман, в ефира на БТВ.

„Това съдебно решение е противозаконно и затова е кръстено „определение“. Такъв термин може да се използва само на първа инстанция. Те играят на думички“, подчерта бащата и добави, че вече са внесли документи за обжалване.

„Тези хора са зле подготвени юридически. Те трябва да подадат оставки“, категоричен бе Христо Монов.

Той помоли снимката на Джок Полфрийман да бъде свалена от видеостената в студиото, защото не можел да го гледа. „Не ми останаха сълзи“, сподели Монов.

Бащата на Андрей заяви още, че в кръга от приятели имат много юристи. Дори Андрей е искал да стане магистрат. Той призова да не се погазва моралът и законът.

„Съдът трябва да установява справедливост. Определението би трябвало да отпадне. Вярвам в справедливостта. Знам, че институциите ще вземат правилното решени“, сподели той.

„Ще стане много интересно, ако Полфрийман трябва да се върне в затвора. Монов заяви, че нададеният вик на Полфрийман при излизането му от затвора, не е от радост, а е предупреждение към онези, на които е било платено. „Те да кажат каква е мотивацията им за подобно решение. Социопатите не се поправят“, подчерта Монов, позовавайки се на преценката си като психолог.

„Аз ще вървя спокойно по улицата. Искам да видя как съдиите, постановили това решение, ще минат по „Витошка“, каза още Христо Монов.

„Имам надеждата, че създателят бди над паметта на сина ми“, завърши той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share