Хулиганчета задигнаха телефон на младеж, после му купиха нов

Футболни хулигани задигнаха телефона на тийнейджър от София, но после му купиха нов апарат. Абсурдната история разказа 19-годишният Мартин Кивуцов, който бил нападнат късно вечерта в сряда пред пицария в столичния квартал „Надежда“, съобщава „Трафик“.

При обира той успял само да види, че двамата нападатели имали татуировки „1312”. Те са особено популярни сред родните ултраси, които често влизат в схватки с полицията. Според поредните букви в английската азбука цифрите съответстват на ACAB, което пък се разчита като „All Cops Are Bastards“ или „Всички ченгета са копелета”.

Мартин Кивуцов обясни, че сам си е решил проблема с откраднатия телефон като намерил двамата нападатели чрез свои приятели. Те били продали айфона за много малка сума, но след заплахи закупили нов и го дали на Мартин. „Намерих ги и се оправихме по определен начин, ако ме разбирате. Не съм им се молил”, разказа Кивуцов.

Веднага след обира той подал жалба в полицията, откъдето му показали снимки на хулиганите и той ги разпознал. Двамата крадци живеят в квартал „Надежда”, където се помещава и пицарията. „Не знам как точно се казват. Единият е Кристиян мисля че е с 3-4 години по-голям от мен, а другият и той е на тези години“, споделя Кивуцов.