Цветомир Найденов: Ако Божков беше плащал 20% такса, щяхме да знаем

„Никога не съм давал рушвети. Но доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички”, обяви бившият съдружник на издирвания бизнесмен Васил Божков – Цветомир Найденов, предава NOVA.

Преди дни Васил Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения и се укрива в Дубай, заяви, че Законът за хазарта е бил променен заради него срещу процент от печалбата за управляващите.

„Нашето семейство има 16% в Еврофутбол през друга фирма. Еврофутбол се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор”, смята Найденов.

Той отрече да е участвал в „Национална лотария” и потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи.

„Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, поддържане на „армия от плеймейтки, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите, за 2019 година, таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви Найденов.

„Чувал съм от момичета, които са имали вземане даване с Божков, че е държал сакове с големи суми пари в офиса си“, обяви още Найденов. Той е убеден, че няма нищо компрометиращо в когото и да било.

„Божков правел внушения, защото такъв бил маниерът му на работа и за да дестабилизира правителството“, което, според Найденов, си е свършило работата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share