Циганите от „Факултета“ се кротнаха след заканите за бунт

За напрежение в в столичния квартал Факултета се заговори късно снощи. Хората се събраха недоволни от мерките против разпространението на коронавируса и наложената карантина в квартала. Обстановката в квартала сутринта е спокойна. Няма подадени сигнали за безредици, предаде БНТ. Вчера в интернет се разпространиха любителски кадри, на които се вижда спречкване между полицията и група роми. Сигналът за инцидента е подаден към 21.00 часа.

Става въпрос за малка група мъже, които са се опитали да преминат през един от КПП-тата. При опит да бъдат спрени се е стигнало до спречкване с органите на реда. Kъсно снощи на брифинга в МС вътрешният министър Младен Маринов също потвърди за напрежение в квартала. Именно заради това са изпратени допълнителни сили на полицията, за да не се допуска нарушаване на обществения ред.

Тепърва ще се установява кои са хората, които нагнетяват напрежение сред жителите на квартала. Заради открити огнища на заразата „Факултета“ е под карантина. Движението е ограничено. Пропускат се само хора, които трябва да отидат на работа. Туе представят декларации за това.

„Ще се вдигнем 60 хиляди и нищо няма да остане от вас“, заявил лидер на бунта. Той настоял незабавно да се вдигнат КПП-тата на МВР, поставени за ограничаване на разпространението на коронавируса, уточнява в. Труд.