Цигани: Да ти е*а майката! К’ва е тая корона, бе?! Няма да носим маски!

Цигани: Да ти е*а майката! К’ва е тая корона, бе?! Няма да носим маски!

Няколко ромски семейства с малки деца демонстративно отказали да сложат предпазни маски и безцеремонно влезли в голям хранителен магазин в Царево, погазвайки нагло разпорежданията на здравните власти в България. Охраната на супермаркета не направила забележка на нахалниците и ги пуснала, без дума да им каже, разказват пред Lupa.bg свидетели на възмутителната случка, която се разиграла преди дни в морския град, който в миналото носеше името на руския биолог Мичурин.

Клиенти на магазина направили забележка на ромите защо влизат без маски, след като заради разпространението на коронавируса носенето на маски на закрити обществени места е задължително. А мургавите братя отвърнали с псувни и изсипали цялата си словесна агресия върху гражданите, дръзнали да ги предупредят, че законите важат за всички.

„Да ти е*а майката! К’во искаш ти бе? К’ва е тая корона, бе?! К’ви са тия маски, няма да ги носим!“ С тези думи роми се нахвърлили върху клиентите на хипермаркета, които не одобрявали неносенето на маски в магазина. До физическа разправа за щастие не се стигнало и в крайна сметка скандалът приключил с размяна на още нецензурни изрази. Не се наложило да бъде викана полиция или пък да се намесва охраната на хипермаркета, която да разтървава недоволните от ромската наглост граждани.

Клиентите на магазина, които били с покрити уста и нос силно негодували защо има двойни стандарти и и защо се позволява на циганите да правят каквото си искат и очевидно да нарушават разпоредбите на здравното министерство и да не спазват елементарни хигиенни изисквания, чрез които да се предотврати разпространението на опасния вирус.

Както е известно редица ромски махали у нас се превърнаха в огнища на COVID-19 и се наложи полиция да охранява циганските квартали и да обяснява на живеещите там, че трябва да носят маски.