Цигани от клана Дуйдови „опразниха“ търговски склад в Котелско

Седемчленна банда от многократно осъждани и изтърпявали различни присъди жители на котелското село Градец са извършили кражба на огромно количество телевизори, кафемашини, тенджери и тигани от склад на старозагорска фирма, съобщи „Монитор“.

В склада, разположен върху площ от близо 4 дка в квартал „Индустриален“, е прониквано през стъклени прозорци на покрива на няколко пъти във времето от 3 до 9 февруари. Жалбата от 42-годишната управителка е била подадена на 15 –и във Второ РУ „Полиция“. При прегледа на монтираните вътре охранителни камери станало ясно, че крадците са се спуснали от покрива с въжета, пак с тях били изтегляни кашоните, които в последствие обирджиите натоварили на конски каруци.

Извършителите са били маскирани, уточниха от прокуратурата. Част от техниката е била открита на различни адреси в населения основно от роми квартал „Лозенец“, откъдето са иззети до момента 4 телевизора и една кафемашина. Продължава издирването на останалата заявена за открадната стока: 43 тенджери, 4 електрически котлони и 253 тигани, произведени в Китай и Турция.

В хода на стартиралата на 17 февруари спецполицейска акция са задържани първоначално за денонощие, а в последствие и за по 72 часа четирима мъже с дълга кримибиография на възраст от 25 до 42 години. Основният състав е от известния ромски клан Дуйдови, които преди време приели българската фамилия Данаилови: братята Минчо и Ангел, излезли преди месец от затвора предсрочно и деянието е в условията на опасен рецидив. В процес на издирване са още трима, сред които е и организаторът. За него има данни, че през януари е работел като разтоварач в склада. От Градец коментират че фамилията наброява над 50 пълнолетни мъже и жени, легално те се водели като дървосекачи.

За задържането на градечанските бандити стана ясно при идването на главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов в Чирпан след сигнал за бандитско посегателство над 82-годишна баба и сина и в село Зетьово.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share