Циганските тартори Трайчо и Мето приписвали имотите на мъже, колите – на жени

Циганските тартори Трайчо и Мето приписвали имотите на мъже, колите – на жени

Арестуваните тартори на бандата за имотни измами, рекет и лихварство Трайчо и Мето са приписвали заграбените къщи и ниви само на трима мъже. Движимата собственост – коли, вещи и накити, предпочитали да записват на имената на бившите си жени, разкриха антимафиоти.

Акцията на ГДБОП по задържане на групата се проведе в понеделник рано сутринта. Въоръжени и маскирани спецченгета завардиха сгради в 4 квартала на София. Трайчо и Мето бяха задържани в хотела им в кв. „Враждебна“, за който стана ясно, че е заграбен наскоро от техен длъжник, който бавел вноските си.

Трайчо и Мето са до болка познати на полицията. Те са с десетки криминални регистрации и са осъждани, обясниха от спецпрокуратурата. Именно заради тъмното си минало двамата не записвали нищо на свое име, а на подставени лица, много зависими от тях. В хода на разследването и според свидетели това били Росен, Иво и Лъчо. Двама от тях са задържани, единият се издирва все още. На тяхно име били записвани десетки къщи, апартаменти, гаражи, поземлени имоти, терени с издадени разрешителни за строеж и т.н. Любопитното е, че движимата собственост, която тарторите прибирали от длъжниците, била прехвърляна на имената на бившите им жени, приятелки и познати.

Един от хората, които са подали сигнал срещу Трайчо и Мето, сподели, че те не се притеснявали да прибират и последната стотинка на техни стари приятели и познати от кв. „Враждебна“. Давали на всички пари на лихва, а щом някой закъснеел, му взимали всичко.

Единият ръководел имотните измами, другият организирал наказателните акции срещу длъжниците. Държали и мрежа от дилъри, които продавали трева и кокаин, но предимно в ромските махали. В хода на акцията бяха арестувани над 20 души, като се очаква спецпрокуратурата да каже на кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения и кои ще бъдат пуснати.

loading...
loading...