Цяла тумба брани в съда циганина Алекс, окървавил Карнобат навръх Задушница

Днес в 10 часа в Окръжния съд на Бургас ще стартира процесът срещу Алекс Димов от Карнобат, който през 2018 година, навръх Задушница, прегази с мерцедеса си две жени. Ако бъде признат за виновен, го грози ефективна присъда от 15 години.

Заради опасността да остане за дълго зад решетките, семейството на Алекс, му е наело цяла армия от адвокати, съобщава Флагман.бг.

Ариергардът води популярният столичен адвокат Марин Марковски, който извади Алекс от ареста преди година. В защитата ще се включат още адвокат Красимир Кацарски от Бургас и Емануил Бастрев от Благоевградската адвокатска колегия. Интересно ще е каква защитна версия ще предприемат тримата юристи.

При гледането на мярката за неотклонение в Апелативния съд на Бургас преди година, Марин Марковски изтъкна, че една от възможните причини за катастрофата е „лошото състояние“ на ул. “Петър Берон“ – имало дупка, в която се ударил Мерцедесът, а след това забил в двете жени, твърдеше маститият столичен адвокат.

Друг аргумент е авария в автомобила на Алекс заради, която той е загубил управление. Според неофициална информация, прокуратурата ще пледира за най-тежкото наказание, предвидено в чл.343, ал.3 от Наказателния кодекс.

Докадчик по делото е съдия Ангел Гагашев, който преди година прояви смелост и постанови безпрецедентна 17-годишна присъда за Владимир Колев, премазал пиян с колата си Ивелин Дуков от Царево.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share