Чакат тройна психиатрична експертиза за убиеца от Казанлък

Чакат тройна психиатрична експертиза за убиеца от Казанлък

Тройна съдебно-психиатрична експертиза е назначена за задържания по повод убийство на казанлъшката улица „Хан Аспарух“ №53, където към 10,00 часа на 26 декември униформени полицаи откриха мъртвото тяло на 64-годишната Петя С. и пребития до смърт 94-годишен собственик на къщата С.П.

Още тогава бе задържан спящият в една от стаите на двуетажната масивна къща 41-годишен Е.Н., който има зад гърба си близо 9-годишен престой в психиатрията след убийството на баща му през 2009-та.

Евгени Николов се завърнал наскоро в Казанлък и бил прибран от леля си Петя, която се грижела за трудноподвижния старец защото нямал покрив и се скитал безпризорен по улиците на града, разказаха съседи, които се потресени от случилото се в коледната нощ. На един от съседите направило впечатление, че металната врата към двора на къщата останала заключена и подали сигнал на телефон 112 заради опасенията си, че собственикът и болногледачката може би имат проблеми.

Дядото е настанен в местната болница с опасност за живота, извършителят на убийството е скачал върху него с обувки, разказаха лаконично участвали в огледа криминалисти. По думите им Николов първоначално твърдял, че не помни нищо, но след това направил частични самопризнания за случилото се. Задържаният е настанен в радневската психиатрична болница, тепърва ще се изяснява дали може да носи отговорност, за да му бъде повдигнато обвинение.

Случаят с Евгени Николов е останал встрани от полезрението на местната общественост, признават криминалисти, защото веднага след установяването му и освидетелстването бил настанен за лечение в психиатрията. На няколко пъти излизал от там и пак се връщал при обостряне на състоянието му. Предполага се, че агресията му се е отключила при незначителен спор в коледната нощ. Мъжът е вилнял в стаите, нанесъл е десетки удари по телата на двете си жертви. Според лекарите състоянието на пребития 94-годишен дядо е изключително тежко , въпрос на време бил летален изход.