Ченгетата с удар! Белезници за жестокото убийство на млад мъж в столицата

Неутрализирахме голяма престъпна група, занимаваща се с телефонни измами. След акцията ни се забелязва силен спад на подобен тип престъпления. Продължаваме и с разяснителната кампания сред гражданите, което доказано е най-добрата превенция. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си в парламентарната вътрешна комисия в НС.

На влизане в зала, вътрешният министър разкри подробности за акцията в ТЕЦ „Перник“ и в още три обекта, където бе влязла жандармерия. „Това е по постановление на прокуратурата заедно с Министерство на околната среда и водите. Извършва се проверка по отношение на спазване на законите, свързани с

изгарянето на отпадъци и дали това се извършва по регламентирания

от закона начин“, допълни министърът. На въпрос дали има нарушения, той посочи, че на този етап не може да каже.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде подробности за разкритите случаи от преди дни. „Поздравих колегите за безстрашната работа, която свършиха по разкриване на случая от Негован. Въпреки, че заловихме извършителите, работата по случа продължава. Специфичното при този случай бе, че нямахме подаден сигнал за изчезване на жертвите“.

„Друг случай от последните дни е по повод

открития труп на млад мъж в София

В случая се касае за жестоко убийство с използване на сила. Имаме заподозрени и обявени за издирване, задържани, с които се работи. Този случай също върви към разрешаване. Благодарение на доброто взаимодействие между МВР и прокуратурата имаме спад с 30% на телефонните измами“, разкри той.

Все още има хора, които се поддават на тези измами. Авторите на подобни престъпления насочват дейността си в чужбина, но и там ги залавяме, стана ясно от думите на Иванов. Той добави, че според статистиката, има намаляване на битовата престъпност.

От БСП попитаха какво се прави за превенция на тежките престъпления, визирайки случаите от село Сотиря. „Постигнато бе бързото разкриване на престъплението. За съжаление не всичко може да бъде предотвратено. Има маргинализирани общности в страната. Извършваме активно наблюдение на криминалния контингент“, каза Маринов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share