Ченгета хванаха пиян младеж да дава газ на „Пежо“, надрусан преспа в ареста

Ченгета хванаха пиян младеж да дава газ на „Пежо“, надрусан преспа в ареста

Заловиха пиян младеж зад волана във Врачанско, съобщиха от МВР. Случката е от вчера. Към 3.30 часа, на пътя между Тишевица и Горно Пещене, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо 106“. Той бил управляван от 24-годишния Р. И. от Борован. При контрола униформените установили, че младежът не притежава свидетелство за управление на моторни превозни средства, а при направата на проба за алкохол, дрегерът отчел положителен резултат – над 1.2 промила в издишания въздух.

На водача е съставен акт по закона за движение по пътищата за неправоспособност и му е издаден талон за медицинско изследване. Р. И. е придружен до спешното във Враца, където е дал кръв за лабораторен анализ.

Същият е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Дрогиран мъж бе заловен зад волана във Враца, съобщиха от МВР. Случката е от вчера. Малко преди 15.30 часа полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Той бил управляван от М. Д. на 27 години от града под Околчица.

Униформените направили на водача проверка за употреба на наркотични вещества, при която техническото средство отчело положителен резултат за наличието на опиати.

На младежа е съставен акт по закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване, като същият е дал кръв за лабораторен анализ в спешния център в града.

М. Д. е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.