Черпи! Шофьор опита да бутне „за всеки случай“ 100 лв. на полицаи

Двама шофьори са задържани след опит да подкупят служители от пловдивската дирекция на МВР, съобщи plovdiv24.bg.

При работа по безопасност на движението на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, около 21.00 ч. в петък екип на Четвърто РУ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“.

Зад волана се оказал 49-годишен криминално проявен мъж, който хвърлил две банкноти по 50 лева на задната седалка на служебния автомобил, за да се презастрахова при тестове с технически средства за алкохол и наркотици.

Въпреки това проверките са извършени, а пробите са отрицателни. Водачът обаче е отведен за 24 часа в районното управление, образувано е бързо производство за опита му да подкупи полицаите.

Ден по-късно, около 17.00 ч., на АМ „Тракия“ в района на 152 км посока Бургас служители от сектор „Пътна полиция“ установили, че водач на същата възраст шофира лек автомобил „Хонда“ със свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от друга държава и неподменено в законоустановения срок.

За да не бъде санкциониран за извършеното нарушение по Закона за движение по пътищата, той предложил на униформените сумата от 65 лева. Последвал арестът му в РУ Раковски в рамките на започнато бързо производство по чл. 304а от НК. За случаите е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share