Четирима са с изгаряния след инцидент с камина в Аксаково

„Към този момент най-вероятната причина е техническа неизправност на камината“, заяви в „Тази сутрин“ директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Александър Джартов за разхерметизираната камина във Варненско, която рани двама мъже и две жени.

„Имахме още сигнали в неделната вечер. Общо в събота и неделя реагирахме на над 500 сигнала. В събота бяха основно свързани с метеорологичната обстановка“, каза той.

„Места без ток има в областите Бургас, Добрич, Варна и Шумен. Във Варна са 11, в Шумен са 6 общините без ток, в Добрич са 106 населените места без електроснабдяване, а в Бургас са около 40. Нарушено е водоснабдяването за 40 населени места в Добрич“, посочи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Надяваме се в следващите часове да бъдат отстранени проблемите с тока и водата“, каза Джартов. По думите му няма непроходими пътища.

„На този етап няма непосредствена опасност, но когато гражданите предприемат пътуване трябва да са подготвени. Колите да са заредени с гориво и да имат зимни гуми“, подчерта той.

„Бедственото положение все още остава на територията на Варна, Добрич и Шумен. Кметове предстои да преценят дали да остане бедственото положение“, каза Джартов.