Чинов: Убих баба Виолета заради обиди към майка ми, душих я с ръкавите

Михаил Чинов, който преди 5 години уби и ограби възрастна жена Кючук Париж, призна вината си. Той се изправи пред Окръжен съд, където заяви, че признава всички факти и обстоятелства по делото.

„Виновен съм. Няма какво да крия“, каза Чинов. В момента той изтърпява присъда в пловдивския затвор, стана ясно в разпоредителното заседание. Михаил е с основно образование, от Пловдив е, а преди да бъде задържан е работил като общ работник. В съдебна зала са и близките на убитата Виолета Георгиева. Те обаче не пожелаха да участват в процеса. Още днес Чинов ще се сдобие с присъда, информира Traffic News.

Той е привлечен като обвиняем по член 116 или умишлено убийство по особено жесток начин.

„Причерня ми и извърших убийството. Когато се осъзнах, инсценирах обир. В онзи момент бях наркозависим и просех пари от хората. Събудих се с много големи кризи заради липсата на дрога, обиколих 3-4 съседки за пари. Те ми отказаха и тогава потърсих баба Виолета. Обясних й, че имам нужда от 20 лева. Отказа ми и се започна всичко. Тя ме обиди на майка. Хванах я за гушата и 2-3 минути я душех. Стисках я с ръкавите на блузата. След като се осъзнах и тя беше мъртва“, разказа Михаил.

„Баба Виолета ме обиди. Каза истината, аз я знам, но тогава не го приемах. Каза за приятеля на майка ми и как я е използвал. Каза, че е алкохоличка. Тогава я хванах за гушата. След убийството взех валутата и обеците. Бижутата заложих до Сточна гара, а парите обмених в бюро до стадион „Тодор Диев“. С 15 лева купих хероин от Столипиново. С останалото спагети и кайма.

На следващия ден се усетих, че съм ползвал тоалетна у Виолета и се върнах, за да пусна водата. Тогава не съм взимал нищо. След два дни ме викаха в Първо районно. Тогава отрекох. Така 5 години. Мъчеше ме това. Спрях дрогата, сънувах кошмари, боляха ме гърдите, не спях… не издържах и признах вина. Сега съм нов човек. Искам да се обърна съм близките на Виолета и да поискам прошка. Това, което извърших е най-големият грях. Сега искам да отида в Белене и да завърша образование, да изкарам курсове и да придобия занаят. Знам, че ме грозят 15 години затвор. Но когато изляза искам нечисто да започна живота си. Съжалявам“, каза още Михаил в съдебната зала.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share