Човешка грешка или техническа неизправност зад взрива в „Арсенал“

При обработка на изделие, намиращият се в корпуса му барут се е възпламенил и е предизвикал поражение на работещата с него и на непосредствено стоящите до нея други две работнички. Това заяви в ефира на Нова телевизия районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

Възможно е инцидентът да е в следствие на човешка грешка, а може и да е заради техническа неизправност, казват още от прокуратурата.

„Първоначалният срок на разследването е два месеца. Такъв срок ще бъде даден за всички експертизи по разследването. Ако се наложи, той може да се удължи“, каза още Димитрова. „Касае се за цех 130 от завод 3. Помещението не е голямо и няма материални щети в резултат от възпламеняването. Става въпрос за пиротехническо изделие. Самото пресоване на барута в корпуса на изделието е предизвикало злополуката“, заяви Димитрова.

Всичко възможно по отношение на медицинската част е направено. Жените имат сериозни травми. Трябва да проявим търпение за лечението им. Това заявиха на брифинг от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. „Състоянието им е стабилно, но при по-обширни изгаряния лечението е по-дълго“, заяви още лекуващият ги лекар. „Твърде рано е да се каже дали отново ще могат да работят“, коментираха от „Пирогов“ .