Чорбаджия преби до смърт работник, не искал да работи повече за него

Чорбаджия преби до смърт работник, не искал да работи повече за него

Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем 42-годишният мъж, който преби до смърт свой съсед в село Сестримо, както kriminalno.com вече писа.

Обвиняемият имал стадо овце, които отглеждал в стопанска постройка в селото. Пострадалият 60-годишен мъж преди време работел във фермата, но впоследствие се отказал.

Както съобщихме, на 7 август 2020 г., вечерта, пострадалият отишъл в стопанската постройка и помагал на останалите работници, които били прибрали овцете от полето. Там той казал на обвиняемия, че повече няма да работи за него. Г.Д. се подразнил от тези негови думи и двамата се скарали. През това време другите работници си тръгнали. Според събраните доказателства, когато двамата останали насаме, обвиняемият Г.Д. нанесъл побой на бившия си работник.

Пострадалият се прибрал вкъщи, като на 8 август 2020 г. е бил откаран и приет в болница, където е опериран, но въпреки лекарската намеса, на 13 август 2020 г., е починал от нараняванията си. Според изготвената медицинска експертиза, обвиняемият Г.Д. е удрял пострадалия с юмруци и ритници по тялото и той е получил фрактури на осем ребра и кръвоизлив в гръдната кухина.

Обвиняемият Г.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 17 август 2020 г., Окръжна прокуратура – Пазарджик ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.