„Чудовището от Ардените“ почина в затвора

„Чудовището от Ардените“ почина в затвора

Серийният убиец Мишел Фурнире, умъртвил най-малко осем момичета и млади жени между 1987 г. и 2001 г., е починал вчера на 79-годишна възраст, предаде ДПА. Известен като „Чудовището от Ардените“, той излежаваше две доживотни присъди – за отвличания и за убийства.

Фурнире беше осъден през 2008 г. заедно със съпругата си Моник Оливие, която също получи решетки доживот за съучастничество. През 2018 г. той получи още една доживотна присъда за убийството на съучастник на бандит, когото срещнал в затвора.

Жертвите на маниака са били на възраст между 12 и 30 години. Повечето от тях са били изнасилени, преди да бъдат застреляни, удушени или накълцани до смърт. Повечето убийства са извършени в района на Ардените, на границата на Франция и Белгия.

В края на април Фурнире е бил преместен от затвора в строго охранявана болница в Париж. По данни на в. „Паризиен“ той е страдал от сърдечно заболяване и Алцхаймер и е бил поставен в изкуствена кома.

Фурнире е бил осъден за сексуално престъпление още на 25-годишна възраст, когато получана 8 месеца условно за нападение срещу момиче в родните си Ардени. През 1984 г. той влиза в затвора за нападение срещу друга млада жена.

Именно по време на този си престой зад решетките той завързва писмовна връзка с Оливие, която обещава да му намери млади жертви, ако той за отплата убие съпруга й. През 1987 т. Фурнире излиза от затвора, а отпред го чака Оливие.

Два месеца по-късно двамата извършват първото си престъпление. Първата им жертва е 17-годишната Изабел Лавил. Когато тя се прибира от училище Моник я пресреща и я придумва да се качи в нейния ван, тъй като се била загубила и някой трябвало да й помогне да се ориентира.

По пътя те качват и Фурнире, който казва, че колата му, се била развалила. Истината е, че Оливие и Фурнире били набелязали Изабел от известно време. Веднъж качил се във вана, маниакът изнасилил Изабел, а после я убил.

През следващите 16 години жертви на двамата изроди стават най-малко 8 млади жени и момичета във Франция и Белгия. Те са спрени едва през 2003 г., когато едно 13-годишно момиче успява да се изплъзне от лапите на Фурнире и той и Оливие са арестувани.