Шест брутални сценария: Как се става жрица на любовта

Шест брутални сценария: Как се става жрица на любовта

Младите момичета попадат в бизнеса с продажбата на жива плът и в капана на сводниците по няколко основни канала.

Първият сценарий включва привличане или любовна връзка. Дамата се влюбва във вече издигнал в бранша си сводник или просто гаджето й решава да се превърне в неин сводник и да продава тялото й за пари, пише „Марица“. Обещава й например, че проституцията е само временен вариант, докато си стъпят на краката или докато започнат собствен бизнес. Ако последва отказ по посока на напудрената розова история, идва ред на жестокостта.

При втория сценарий момичето попада в капана чрез своя приятелка, която вече се е издигнала в бизнеса. Сутеньорът дава парични бонуси на момичетата, които работят за него, за да ги изхарчат пред очите на приятелките си в заведения и магазини. Дават им да карат скъпи коли и да живеят охолно. Когато “омагьосат” приятелките си със стандарта си на живот, предлагат им и те да започнат да работят за същите сводници, като ги уверяват колко свестни работодатели са, колко са добри условията и как ще живеят като царици.

В други случаи компаньонките се набират от съученички или съквартирантки. Те не знаят с какво се занимават техните приятелки, но виждат, че демонстрират луксозен начин на живот, разполагат с пари, получават скъпи подаръци и нямат никакви финансови проблеми. Момичетата искат и те да разполагат със същите възможности и питат своите приятелки дали могат да им помогнат. Тогава проституиращите им разказват с какво се занимават, казват им, че условията са много добри, и ги запознават със сводниците си, които излизат с момичетата в скъпи заведения, докато ги убедят да започнат работа.

При третия сценарий младата дама проституира самосиндикално и е заловена от сводник. Много често при откриване самостоятелно проституиращите са наказвани за това, че работят на територията на сводниците, без да им плащат. В тази ситуация най-често попадат студентките, които започват да предлагат сексуални услуги срещу заплащане на мъже, с които са се срещнали в барове и дискотеки. След няколко месеца я среща сутеньор, който й предлага да започне да работи за него. Изрича лъжи, че така ще печели много повече пари, че ще й осигурява клиенти и 100-процентова протекция. Ако не е съгласна, я заплашва и я принуждава насила.

При четвъртия сценарий момичетата са подлъгани по обяви за работа в чужбина. Изоставят дома си с идеята, че ще работят като сервитьорки, домашни помощници и какво ли още не. Когато пристигнат обаче, истината се оказва съвсем различна. Документите им се отнемат, а сводници ги принуждават да продават телата си. Държат ги на каишка и със заплахата, че ако не изпълняват каквото им се каже, ще наранят близките им.

При петия сценарий момичетата задлъжняват с пари на познати, сводници или трафиканти, които не могат да върнат. Тогава идва компромисният вариант – да си ги изработят, предлагайки секс услуги. В повечето случаи на жертвите се казва, че това ще е само временно, докато изкарат сумата, но се оказва по-продължително, дори в някои случаи вечно.

Шестият сценарий е най-брутален. При него сутеньорите си набелязват жертви, които да превърнат в компаньонки. Отвличат ги, отвеждат ги на непознато място и ги принуждават да проституират.